Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 18 2019
Senaste Nytt

Små prisförändringar på osäker bostadsmarknad

Publicerad av
Simon Matthis - 04 jul 2018

De senaste siffrorna från Mäklarstatistik visar på små prisförändringar de senaste månaderna. Dock präglas marknaden av osäkerhet kring utvecklingen framåt. Konsumenterna behöver långsiktiga spelregler, kommenterar Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Senaste statistiken från Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Riket stått still den senaste månaden medan villapriserna gått upp 1 %. Även på tre månaders sikt har bostadsrättspriserna stått still medan villapriserna stigit med 2 %.

- Både köpare och säljare är fortsatt avvaktande och vill se vart marknaden tar vägen. Men prisjusteringarna på bostadsmarknaden är väldigt små och det görs affärer. Vi har haft en avmattning på marknaden vilket också ses som en normalisering efter en lång tid av högtryck, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

- Det är lågsäsong på bostadsmarknaden under sommarmånaderna men bostadsfrågorna debatteras flitigt i Almedalen. De flesta är överens om att det behövs en blocköverskridande uppgörelse om bostadspolitiken och ökad rörlighet. Vi får hoppas att politikerna lyckas enas kring hur man ska komma dit efter valet. Bostadskonsumenterna behöver långsiktiga spelregler och stabilitet, fortsätter Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.