Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, feb, 20 2019
Senaste Nytt

Inför 2 hyreskontrakt på en 1 lägenhet

Foto: White
Foto: White
Publicerad av
Simon Matthis - 05 jul 2018

Under Almedalen lanserar Whites VD Alexandra Hagen idén med två hyreskontrakt på en lägenhet.

 

– Genom att dela bostad har fler råd att flytta hemifrån och vi skapar en ökad bostadstrygghet. Två hyreskontrakt på en lägenhet skulle öka intresset och attraktiviteten för en ny modell av kollektivboende, säger Alexandra Hagen.

 

Med dagens bostadspolitik måste vi bli fler som delar på de bostäder som finns och på kostnaderna för våra bostäder. Under Whites seminarium Bostadsbyggandet - Det här håller oss vakna om nätterna i Almedalen lanserar arkitektbyråns VD, Alexandra Hagen, idén att skapa två hyreskontrakt på en lägenhet.

 

– Sveriges större städer har samma problem som övriga storstäder i Europa och världen - bostäderna är få och dyra och därför har du inte möjlighet att få en egen lägenhet bara för dig själv. Jag menar att vi behöver utmana vår grundläggande struktur om hur vi bor och applicera det system som vi i alla tider haft med studentbostäder till att även omfatta vanliga hyreslägenheter.

 

Med den här idén hoppas Alexandra Hagen skapa intresse bland beslutsfattare och andra aktörer att utreda hur ett sådant system skulle kunna utformas.

 

– Genom att dela bostad och upprätta två kontrakt för en lägenhet har vi skapat ett nytt och hållbart sätt att lösa den pågående bostadskrisen som samtidigt ger en ökad bostadstrygghet och en ny bostadsmodell för kollektivboendet.