Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

AL bygger hälsohus i Sickla

Bild: Atrium Ljungberg
Bild: Atrium Ljungberg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 aug 2018

Nu har man tagit det första spadtaget för Curanten – ett nytt hus om cirka 12 000 kvm med fokus på vård och hälsa i Sickla, Nacka. Finanslandstingsrådet Irene Svenonius, Nacka kommunstyrelses ordförande Mats Gerdau och Atrium Ljungbergs vd, Annica Ånäs, lade varsin bit i ett pussel som symboliserar det viktiga samspelet mellan vård, hälsa och stadsbyggande.
    

– Människors hälsa beror både på bra vård och hälsofrämjande åtgärder och i Curanten samlar vi allt på ett lättillgängligt sätt. I Curantens ekosystem ryms till exempel vårdcentral, barnavårds- och mödravårdscentral, tandläkare, sjukgymnaster, dietister och gym, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. 
    

Platsen där Curanten byggs är en del av Sickla historiska hjärta – intill Tvärbanan, Saltsjöbanan och den planerade tunnelbanan som öppnar år 2026. På platsen där huset uppförs startade AB Diesels Motorer sin verksamhet år 1898. Atrium Ljungberg tar vara på det historiska kultur- och industriarvet på platsen, bland annat genom att återanvända teglet från de ursprungliga byggnaderna. Curanten ska stå klar hösten 2020.