Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Byggstart för Enskedefältets nya skola

Foto: Bengt A Lundberg
Foto: Bengt A Lundberg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 sep 2018

Nu är det dags att sätta spaden i marken för nybyggnationen på Enskedefältets skola. På spadtaget kommer de 500 elever som längtar efter sin nya skola att delta tillsammans med skolans rektor och pedagoger, skolborgarrådet Olle Burell (S), SISAB:s vd Claes Magnusson och representanter från entreprenören. 

Skolan, som är 85 år gammal, kommer att genomgå en om-, till- och nybyggnation för att klara dagens krav.

– En mycket efterlängtad renovering och utbyggnad av en väldigt populär skola. Det märks inte minst på det stora engagemang som elever, föräldrar och personal visar för sin skola, säger Olle Burell (S) skolborgarråd och ordförande för SISAB.

Ett nytt hus byggs i anslutning till skolan. Dessutom byggs befintliga byggnader ut och tillgänglighetsanpassas. Bland annat byggs en ny entré.

– Utöver nybyggnationen bygger vi också om och verksamhetsanpassar de befintliga lokalerna. Det gör att vi kan utöka antalet elevplatser med 124 stycken utöver dagens 506 platser på skolan, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Entreprenör Lindqvist Bygg AB har fått förtroendet att bygga om och till på Enskedefältets skola. I augusti etablerades byggarbetsplatsen och arbeten kommer att påbörjas i samband med onsdagens spadtag. Skolan beräknas stå klar år 2020.