Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Byggstart för World Trade Center Helsingborg

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordföranden i Helsingborg, Peter Syrén, vd på Midroc, och Thomas Hansen, hotelldirektör på Scandic Helsingborg Nord, tog ett gemensamt första spadtag för World Trade Center Helsingborg. Foto: Anders Ebefeldt.
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordföranden i Helsingborg, Peter Syrén, vd på Midroc, och Thomas Hansen, hotelldirektör på Scandic Helsingborg Nord, tog ett gemensamt första spadtag för World Trade Center Helsingborg. Foto: Anders Ebefeldt.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 sep 2018

Nu har det första spadtaget för ett nytt World Trade Center och ett Scandic-hotell tagits, längst ut på piren i Oceanhamnen i Helsingborg, med utsikt över Öresund.  Peter Danielsson från Helsingborgs stad, Thomas Hansen från Scandic Hotels och Peter Syrén från Midroc lyfte gemensamt spaden som en symbol för starten på projektet.

Oceanhamnen ligger nära Helsingborgs mest centrala delar. Där planeras för en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger, hotell och olika serviceverksamheter - alldeles intill kajkanten. Nya stadsdelen Oceanhamnen ingår i stadsutvecklingsprojektet H+, som är det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid.

- Oceanhamnen kommer att stärka Helsingborgs konkurrenskraft genom att komplettera stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor i spektakulära lägen. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker i området bidrar till att skapa liv och rörelse till gagn för alla oss som bor här. Oceanhamnen kommer att bli hur bra som helst, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Midroc har tidigare etablerat en World Trade Center-filial i Helsingborg och nu tas steget att uppföra en helt ny kontorsfastighet på Oceanhamnen. I konceptet ingår kontorslokaler i en mängd olika storlekar samt ett Scandic-hotell med 180 rum, restaurang och konferens. Alldeles intill kommer Midroc också utveckla ett helt bostadskvarter med 69 lägenheter och fyra stadsradhus, varav många med full sundsutsikt.

- Med World Trade Center vill vi stimulera tillväxt och utveckling i nordvästra Skåne, och tillsammans med hotellets verksamhet får vi goda förutsättningar att skapa en spännande mötesplats, säger Peter Syrén, vd på Midroc.

Om World Trade Center Helsingborg

Hotell- och kontorsfastighet på totalt ca 11 000 kvadratmeter

Hotelldelen är på totalt ca 7 000 kvadratmeter, 180 rum, restaurang och konferens

Kontorsytor på plan 6-12

Öppnar hösten 2021