Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

 Trigoni blir Finlands första kvarter med skyskrapor

Bild: Cino Zucchi Architetti.
Bild: Cino Zucchi Architetti.
Bild: Cino Zucchi Architetti.
Bild: Cino Zucchi Architetti.
Bild: Cino Zucchi Architetti.
Bild: Cino Zucchi Architetti.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 okt 2018

Ramboll har tillsammans med YIT skapat det vinnande bidraget i Helsingfors High-rise Design-Build Competition. Förslaget ”Trigoni” är en del av Pasila-områdets förvandling till ett affärs- och livsstilscentrum och består bland annat av nio triangulära skyskrapor, det högsta 180 meter med 51 våningar.

Tävlingen är organiserad av finska regeringen och Helsingfors stad, för att få förslag till det 150 000 – 200 000 kvadratmeter stora område som är en del av en större strategi att omvandla staden till ett internationellt affärscentrum. Pasila är planerat att bli Finlands första område med skyskrapor.

– Trigoni tar det senaste inom höga byggnader till Finland. Ramboll har lång erfarenhet av att designa höga byggnader världen över. Vi är glada över att få bidra med vår kompetens till det här nya landmärket i Helsingfors, så att det uppfyller de sociala, ekonomiska, ekologiska och kulturella behoven hos sina användare under de kommande årtiondena, säger Juha Valtari, Business Director Buildings, Ramboll Finland.

Hållbarhet för en levande stadsdel

Pasila-området ska bli en mix av bostäder med kommersiell och kulturell verksamhet. Hållbara lösningar är en viktig del av utvecklingen, likaså förbindelser till befintlig kollektivtrafik med gång- och cykelbanor.

– Urban utveckling är kärnan i vår strategi. Trigoni kombinerar serviceområden med handel, arbete, bostäder och transporter. Tillsammans med Mall of Tripla bildar de en unik helhet som gör centrala Pasila till ett attraktivt område. Vi bygger en levande stad tillsammans, och vi vill tacka alla våra samarbetspartners för ett gott samarbete i processen att skapa Trigoni-förslaget, säger Jouni Forsman, EVP, Housing Services and Special Projects på YIT.

Fakta om Pasila Tower Area

Tävlingen för Pasila Tower Area är baserad på den centrala huvudplanen för Pasila och projektförslaget kommer att fungera som ram för utvecklingen av det så kallade startområdet. Byggnationen av de första delarna förväntas starta omkring 2020-2021 efter att detaljplanen har antagits.

Hela Pasila-området förväntas rymma cirka 30 000 invånare och mer än 50 000 arbetsplatser 2040.