Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Miljarduppdrag till BRA Bygg

Bild: Geely.
Bild: Geely.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 nov 2018

BRA Bygg, dotterbolag till Veidekke, har tilldelats uppdraget att bygga Geely Innovation Center på Lindholmen i Göteborg. Kontraktet med Geely är ett totalentreprenadavtal värderas till omkring två miljarder kronor.

- I mer än fem år har BRA Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Center. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, i nära samarbete med kunden, säger Anders Billström, vice verkställande direktör och projektledare för Geely Innovation Center i BRA Bygg AB.

Geely Innovation Center bygger på visionen att främja innovation genom öppenhet, samarbete och delning av kunskap och erfarenheter. I det tidigare varvet på Lindholmen byggs ett öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter. Det nya innovationscentret kommer inkludera kontor, center för bildesign, showroom och hotell. När centret står klart kommer det att rymma fyra tusen medarbetare.

- Det omfattande uppdraget bekräftar styrkan i Veidekkes strategiska satsning på kommersiellt byggande och Göteborgsområdet. Det bekräftar även att vårt val att köpa Billström Riemer Andersson var rätt, säger Jimmy Bengtsson, VD på Veidekke Sverige.

Projektet är planerat att vara klart år 2022. 

Geely är ett privatägt kinesiskt bolag, som är huvudägare till Volvo Personvagnar.