Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

NCC bygger ny simanläggning i Timrå, Sundsvall

Bild: We Group.
Bild: We Group.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 nov 2018

Timrå Kommun har tilldelat NCC uppdraget att utveckla och bygga en ny simanläggning i Timrå, strax norr om Sundsvall. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 170 miljoner kronor.

 

– Simanläggningen i Timrå kommer att ge föreningsliv och kommuninvånare förhöjd livskvalitet och goda möjligheter till sport, rekreation och lek. Placeringen blir i direkt närhet till nuvarande skolor och ishall, säger Jan Eriksson, förvaltningschef Kultur- och teknikförvaltningen på Timrå Kommun.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Timrå Kommun samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och i en transparent arbetsmiljö. I ett första skede ska program- och systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering arbetas fram för den nya simanläggningen.

Simanläggningen i Timrå är planerad att innehålla en bassäng med 8 stycken 25-metersbanor, en undervisningsbassäng med 4 stycken 25-metersbanor med höj- och sänkbar botten samt möjlighet för delning så den kan anpassas för de minsta nybörjarna. Det kommer också byggas för familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet planeras även fik och mötesrum.

Projekteringsarbetet inleds omgående och när parterna är överens om handlingar och riktpris påbörjas byggnationen. Markarbetet påbörjas under våren 2019 och preliminär byggstart är hösten 2019. Simanläggningen väntas färdigbyggd hösten 2021.