Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Rikshem köper utvecklingsprojekt av Skanska

Bild: Rikshem.
Bild: Rikshem.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 dec 2018

Rikshem har köpt en projektfastighet av Skanska till ett fastighetsvärde om cirka 490 miljoner kronor. Projektfastigheten ligger i Norrköping och är en bostads- och samhällsfastighet med en total uthyrningsbar area om 11 000 kvm.  

Totalt kommer 101 hyresbostäder samt ett vårdboende med 72 lägenheter att uppföras i två byggnader. Ett garage byggs också under husen. Hyresrättslägenheterna delas upp på de två husen och blandas, i ett av husen, med vårdboendet. Ett 15-årigt avtal avseende vårdboendet är tecknat med Vardaga Äldreomsorg AB, en av Sveriges största privata vårdaktörer.

Norrköping är en viktig tillväxtort för Rikshem och på orten har företaget idag cirka 2 700 bostäder. Genom förvärvet kan Rikshem bidra till etableringen av ytterligare bostäder samt ett efterfrågat vårdboende i Norrköping.

- Med en växande befolkning ökar också behovet av samhällsfastigheter för verksamheter såsom skolor, förskolor och vårdboenden. Vi vill växa både inom samhällsfastigheter och bostäder och eftersträvar områden som inrymmer båda. En blandning av olika boendeformer och verksamheter bidrar positivt till en hållbar stadsutveckling. Avsikten är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Christofer Bernebring, Regionchef Södra Sverige, Rikshem.

Byggnadsarbetena är redan påbörjade och husen ska stå färdiga 2021. Rikshem tillträder fastigheten efter färdigställande.