Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 20 2019
Senaste Nytt

Första spadtaget: Polishuset vid Davidshallstorg i Malmö omvandlas till bostäder

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 dec 2018

Snart inleder Riksbyggen officiellt förvandlingen av det före detta Polishuset vid Davidshallstorg i Malmö till moderna bostäder med hög hållbarhetsprofil. Det första spadtaget tas av Andreas Schönström, kommunalråd Malmö Stad, Roland Ljungdell, Byggande styrelse, Stefan Rosenlöf, regionchef BAB och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

Riksbyggens Brf NEO Davidshall kommer att bestå av sammanlagt 122 bostadsrätter.

Det gamla Polishusets arkitektur kommer kärleksfullt att bevaras och förnyas samtidigt som tre matchande huskroppar byggs på gården. Sammanlagt blir det 122 nya lägenheter i olika planlösningar och storlekar.

Lägenheterna i det gamla Polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. För att skapa ett enhetligt kvarter låter Riksbyggen även de nybyggda husen inspireras av dåtiden. De boende kommer att ha tillgång både till gemensamhetslokal samt bil- och cykelpool.

Riksbyggen har ett väl utvecklat miljö- och hållbarhetsarbete. Ett exempel i projektet är att Riksbyggen tillvaratar och återbrukar material inne i det befintliga huset. När de äldre delarna renoveras får byggnaden också en bättre energiklassning. Projektet strävar mot att uppfylla miljömärkning enligt SGBC:s Miljöbyggnad nivå Silver i projektet.