Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Hermelin lämnar Fabege

Foto: Jeanette Hägglund.
Foto: Jeanette Hägglund.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 dec 2018

Christian Hermelin, vd för Fabege har informerat bolagsstyrelsen om att han har beslutat att lämna bolaget under 2019. För att säkerställa en smidig succession har Christian accepterat att kvarstå som vd till dess en efterträdare har tillträtt. Bolagets styrelse kommer nu att initiera en rekryteringsprocess.

- Christian Hermelin har genom sitt starka engagemang, sitt ledarskap och sin goda branschkännedom navigerat Fabege genom den globala finanskrisen samtidigt som han har utvecklat en tydlig och framgångsrik strategi som har stärkt Fabeges position. Christian lämnar ett starkt och stabilt fastighetsbolag med robust finansiell ställning. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Christian för hans värdefulla bidrag till Fabege under alla dessa år, säger Jan Litborn, styrelseordförande i Fabege.

-  Det har varit en inspirerande resa med Fabege och alla dessa fantastiska medarbetare. Det har länge varit en målsättning för mig att få jobba ihop med min bror Gustaf och nu får jag både den möjligheten och att helt fokusera på stadsutveckling som jag verkligen brinner för. Till dess att en ny vd är på plats kommer jag att satsa helhjärtat på att Fabeges framgångsrika resa fortsätter, säger Christian Hermelin.