Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Ikano Bostad förvärvar två fastigheter i Kungälv

Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad
Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad
Publicerad av
Redaktionen - 21 jan 2019

Under december har Ikano Bostad förvärvat två fastigheter av Kungälvs kommun med möjlighet att bygga cirka 100 nya bostäder. Förvärvet är ett steg i att uppfylla avsiktsförklaringen som tecknades mellan Ikano Bostad och Kungälvs kommun under 2015.

I enlighet med avsiktsförklaringen ska Ikano Bostad bygga 500 bostäder i Kungälvs kommun mellan 2017–2022. De två fastigheterna, som idag är parkeringsplatser, ligger bredvid Mimers Hus Gymnasium och Mimers kulturhus. Utöver att bygga bostäder bidrar Ikano Bostad till det sociala hållbarhetsarbetet i Kungälv. Bland annat har de varit med och arrangerat snickarskola för barn i Komarkenområdet och är även med och stöttar olika lokala initiativ för ett ökat innanförskap.

- Vi är väldigt glada över att ha förvärvat två fastigheter med så bra läge i Kungälv, och att det sociala hållbarhetsarbetet som vi har åtagit oss i avsiktsförklaringen löper på så bra, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.

Tillträde till den första fastigheten blir den 21 december 2018. Där kommer Ikano Bostad att bygga cirka 50 bostadsrätter. Produktionsstart av kvarteret är planerat till 2020.