Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Stockholm får nytt högautomatiserat logistikcenter

Bild: Axfood.
Bild: Axfood.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2019

Axfood har tidigare aviserat planen att skapa ett högautomatiserat logistikcenter i Stockholm. Nu står det klart att tyska Witron, en storspelare inom dynamisk lager- och plockhantering, har valts som automationsleverantör för det nya lagret.

Axfood har ingått en avsiktförklaring med Witron om att använda bolagets teknologi för det högautomatiserade logistikcentret som planeras vara i full drift 2023. Samtidigt har bolaget tecknat en avsiktsförklaring med fastighetsägaren NREP Logicenters om att förlägga lagret till Bålsta nordväst om Stockholm. 

Det planerade logistikcentret på drygt 100 000 kvadratmeter stort beräknas vara i full drift 2023 och hantera både leveranser och plock till såväl Axfoods butiker som e-handelskunder. Det byggs för att vara väl rustat för att möta bolagets expansionsplaner med högre servicegrad, bättre leveranskvalitet och ett utökat sortiment.

Som tidigare aviserats innebär den framtida automationslösningen ett investerings-behov på 400—600 miljoner kronor årligen under perioden 2019 till 2022.