Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Belatchew vinner i Cannes

Rahel Belatchew på Architectural Review MIPIM Future Project Award 2019 i Cannes, Frankrike. Bild: Belatchew.
Rahel Belatchew på Architectural Review MIPIM Future Project Award 2019 i Cannes, Frankrike. Bild: Belatchew.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 mar 2019

Belatchew Arkitekter har tilldelats det prestigefyllda Architectural Review MIPIM Future Project Award 2019 vid den 30:e upplagan av fastighetsmässan MIPIM i Cannes, Frankrike. Priset kom för Stockholm Loop inom kategorin 'Regeneration Masterplanning'.

Stockholm Loop är en effektiv katalysator för 120 000 nya bostäder och invånarnas behov vad gäller arbete, boende, distribution, handel och idrott.

Architectural Review MIPIM Future Project Awards har ett starkt fokus på kreativitet, i syfte att lyfta fram projekt som är exempel på god arkitektur, för att belysa sättet projektet påverkar och bidrar till det omgivande samhället.

Juryn som valde ut Stockholm Loop letade efter bestående, storskaliga bostadsutvecklingsprojekt, som gav generationer av boende förutsättningar att leva i en välplanerad miljö.

Belatchew Arkitekters vd och grundare, Rahel Belatchew, befinner sig för närvarande på MIPIM i Cannes, för att ta emot priset vid en prisceremoni arrangerad av Architectural Review.

- Vi är glada att Architectural Review och MIPIM uppmärksammar vårt projekt Stockholm Loop som adresserar för vår tid viktiga frågor vilka täcker in en rad olika aspekter av staden, säger Rahel Belatchew Lerdell, vd, Belatchew Arkitekter.

- Det är särskilt hedrande att få ta emot AR MIPIM Future Project Award för en andra gång, efter att vår urbana insektsfarm BuzzBuilding även fick priset 2015, avslutar Rahel Belatchew.

Stockholm Loop har även fått ett ‘Honorable Mention’ I landskapsarkitektur/stadsplanerings-kategorin av Architecture Masterprize 2018