Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 20 2019
Senaste Nytt

NCC hyr ut till Nordea i Danmark

Frederiks Plads II Royal Oak 3. Bild: NCC.
Frederiks Plads II Royal Oak 3. Bild: NCC.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 mar 2019

Nordea har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om cirka 8 500 kvadratmeter i NCC:s kontorsprojekt Frederiks Plads II i Århus, Danmark.

Frederiks Plads II omfattar cirka 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta vilket motsvarar cirka 825 arbetsplatser. Projektet är designat av arkitekt C.F.Møller och är utvecklad enligt NCC:s attraktiva Company House-koncept med bland annat gemensamma serviceerbjudande.

– Vi är väldigt nöjda med hyresavtalet som vi har tecknat med NCC gällande Frederiks Plads. Vi ser fram emot att flytta in i nya lokaler, och att kunna bjuda in våra kunder till en ny plats som också innebär förbättrade parkerings- och mötesfaciliteter, säger Claus Pedersen-Bjergaard, regionchef för Nordea.

Frederiks Plads II utvecklas och genomförs i affärsområde NCC Property Development. Byggstart beräknas ske under tredje kvartalet 2019. Med uthyrningen till Nordea uppgår uthyrningsgraden till cirka 57 procent beräknat på uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras i första kvartalet 2019.

Projektet beräknas färdigställas för inflyttning under 2021.