Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 20 2019
Senaste Nytt

Fastator tillträder fastigheter i Timrå, Skåne och Gislaved

Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator
Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 apr 2019

Fastator och bolagets största innehavsbolag Offentliga Hus i Norden AB, har förvärvat och tillträtt sju fastigheter i Timrå, Skåne och Gislaved. Säljare är Amasten Fastighets AB. Det totala underliggande fastighetsvärdet uppgår till 177,25 miljoner kronor. Totalt har fastigheterna en uthyrningsbar yta om ca 24 400 kvm med ett sammanlagt hyresvärde om 19,4 miljoner kronor. 

Fastator förvärvar fem fastigheter i Timrå, Skåne och Gislaved, med en total omfattning på ca 16 500 kvm och ett underliggande fastighetsvärde om 98,75 Mkr. Årshyresvärdet uppgår till 10 Mkr. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 90% och den genomsnittliga återstående kontraktstiden uppgår till 5,6 år. Största hyresgästerna är Coop och Eson Pac Sweden som tillsammans står för 59% av hyresvärdet.  

Offentliga Hus förvärvar två samhällsfastigheterTimrå med ett underliggande fastighetsvärde om 78,5 Mkr. Årshyresvärdet uppgår till 9,4 Mkr. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 87% och den genomsnittliga återstående kontraktstiden uppgår till 2,6 år. Största hyresgästerna är Timrå Kommun och Premicare Primärvård med som tillsammans står för 64% av hyresvärdet. 

Förvärven har finansierats med eget kapital och banklån är delar av ett förvärv som tidigare pressmeddelades 2018-11-19.