Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 20 2019
Senaste Nytt

Fotografiska öppnar i Tallin

Fotograf: Pildid Salto Arhitektid.
Fotograf: Pildid Salto Arhitektid.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 apr 2019

Fotografiska slog upp portarna 2010 i Stockholm. Nu står det klart att det i juni 2019 även öppnar i Tallinn. Det är det första Fotografiska utanför Sverige och kommer att följas av New York och London.

Fotografiska Tallinn ligger i  Telliskivi Creative City i en byggnad som hittills kallats ”Röda huset”. Idag är renoveringen av exteriören och byggarbetet klara och inredningen pågår under de kommande månaderna.

I Fotografiska Tallinns koncept ingår utställningar, evenemangslokaler, ett kafé och en restaurang samt en butik.

Restaurangens utbud bygger på Fotografiskas filosofi om ”hållbar njutning” med en matupplevelser av högsta kvalité lagad av hållbara ingredienser och zero waste-fokus.

– Vårt mål är enkelt: att genom fotografiets kraft föra människor samman, öka medvetenheten och skapa positiv påverkan. Genom att ge utrymme åt berättelserna bakom bilderna öppnar vi upp för diskussioner om ämnen som inte får ignoreras, oavsett om de är vackra, smärtsamma, överraskande eller obehagliga, säger Margit Aasmäe, vd för Fotografiska Tallinn.

– Vi är stolta över att få etablera oss i nya länder, och vi kommer att fortsätta att inspirera till ökad medvetenhet genom vackra,  ibland provocerande och alltid tankeväckande fotografier. Vi tror att Telliskivi Creative City i Tallinn är ett perfekt hem för nästa Fotografiska och senare i år kommer New York och London att följa efter, säger Jan Broman, medgrundare av Fotografiska

Jan Broman grundade Fotografiska, som öppnade maj 2010, tillsammans med sin bror Per Broman.