Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt

Wihlborgs vidareutvecklar Medeon Science Park

Bild: Wihlborgs.
Bild: Wihlborgs.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 apr 2019

Wihlborgs ska bygga ut Medeon Science Park i Malmö med 4 000 kvm för att göra plats för fler life science-företag. Byggstarten sker med en symbolisk ceremoni där en tidskapsel gjuts in i grunden för nybyggnationen.

Medeon är en forskningspark med inriktning på organisationer inom Life Science, dvs läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och andra hälsorelaterade områden. Företagen som finns på Medeon kan dra nytta av ett nära samarbete med sjukvård och universitet, inkubator- och nätverksfunktioner samt gemensam service med exempelvis reception, växel, resebyrå och restaurang. Idag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon.

- Medeon är idag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

De nya lokalerna planeras stå klara för inflyttning under tredje kvartalet 2020.