Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt

NCC bygger nytt e-handelslager åt ICA

Götborgs Hamn. Bild: Diakrit.
Götborgs Hamn. Bild: Diakrit.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 apr 2019

ICA har tilldelat NCC uppdraget att utveckla ett nytt e-handelslager i Arendal, som ligger intill Göteborgs hamn. Byggstart beräknas till andra kvartalet 2019 med färdigställande under tredje kvartalet 2020.

Det nya lagret ska förse ICA-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan samt också möjliggöra nya arbetstillfällen för över 500 personer på sikt.

– Den växande e-handeln har gjort att det finns ett stort och utökat intresse för logistikprojekt i stadsnära lägen. Vi på NCC har utvecklat flera framgångsrika projekt här i Arendal där vi kan erbjuda en kombination av flexibla lokaler med det unika läget vid järnvägen och hamnen, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef väst, NCC Property Development.

ICA Sverige har tecknat 10-årigt hyresavtal för utveckling och byggnation av ett e-handelslager i Arendal. Hyresavtalet avser 100 procent av total uthyrningsbar yta av fastigheten och projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development.

NCC har som mål att minimera projektens miljöpåverkan och fastigheterna certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.