Mötesplatsen för dig inom fastighetsbranschen, jun, 27 2019
Senaste Nytt

Altura och Drevviken utvecklar äldreboende i Skåne

Foto: Altura
Foto: Altura
Publicerad av
Redaktionen - 24 maj 2019

Altura kliver in i skånska Löddeköpinge för att tillsammans med Drevviken utveckla morgondagens vård - och omsorgsboende. I enlighet med Alturas strategi ska fastigheten ha en nära anknytning till naturen, något somenligt forskning ska främja välbefinnande. Villa Fridsbo heter äldreboendet som Altura ska utveckla i Löddeköpinge tillsammans med Drevviken.

Aktörerna delar viljan att utveckla nästa generations äldreboende och detta projekt är det fjärde samarbetet mellan parterna. I linje med Alturas strategi kommer fastigheten kännetecknas av högkvalitet och hemlika miljöer som främjar social interaktion och gemenskap.

Detaljplanen vann laga kraft i maj 2019. Fastigheten ska rymma 60 lägenheter och beräknas stå färdig år 2021. Vårdaktören Vardaga har skrivit på ett 15-årigt hyresavtal med Altura och flyttar in så snart äldreboendet har färdigställts.

”Våra äldreboenden ska alltid främja välbefinnandet hos såväl boende som hos anhöriga och personal. Det åstadkommer vi genom att använda oss av forskning om hur fastighetsutvecklingen optimeras för att skapa en hemtrevlig känsla.

Det är glädjande att ha Drevviken som samarbetspartner då våra koncept sammanfaller väl”, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.