Nya studentbostäder planeras i centrala Vallentuna.

Just nu pågår markanvisningen av en fastighet centralt i Vallentuna centrum. Här planeras studentbostäder med hyresrätt. Nu får alla som vill tycka till om de skisser som har kommit in!

Fastigheten som markanvisas heter Vallentuna Prästgård 1:49 men kallas i folkmun för ”Gamla polishuset”, eftersom polisen tidigare hade sina lokaler här. Tomten ligger precis bredvid Vallentuna Kulturhus, i korsningen Gärdesvägen/Allévägen, ett stenkast från bageri, caféer, butiker och ca 350 meter från Vallentuna station.

− ­Vi är väldigt glada att äntligen kunna erbjuda studentbostäder på en så central plats i Vallentuna. Vi har ett väldigt bra läge för studenter. Från Vallentuna station når du både Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan (KTH) inom 30 minuter med Roslagsbanan som direktlänk, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

Just nu pågår en markanvisningstävling där exploatörer har blivit inbjudna att skicka i förslag på hur studentbostäderna ska utformas. Ett urval har sedan gjorts bland bidragen och nu återstår de fem förslag som bäst uppfyller kriterierna i tävlingen. Nu får alla som vill tycka till om förslagen och rösta på det bidrag de tycker passar bäst på platsen.

− Vi vill öppna upp för mer dialog och erbjuda Vallentunaborna en möjlighet att aktivt delta i utformningen av hur Vallentuna ska utvecklas, säger Parisa Liljestrand.

Genom markanvisningen utvecklas en av de mest centrala tomterna i Vallentuna tätort och adderar nytt värde och livskvalitet. Projektet är en av många viktiga pusselbitar i en större pågående centrumutveckling.

− Vi vill kunna erbjuda ett brett utbud med olika kategorier av boende. Studentbostäder med hyresrätt i centrum är både efterlängtat och attraktivt, säger Olle Nordberg, projektchef för utvecklingen av centrala Vallentuna.

Förslagen kommer att ställas ut och omröstningen finnas tillgänglig på Vallentuna kommuns webbplats www.vallentuna.se under perioden 6-20 augusti. Det kommer också att finnas möjlighet att titta på en fysisk utställning av bidragen och rösta på sin favorit i Vallentuna Kulturhus under samma period.