Tornstaden bygger till Volvo

Bild: Johnels & Moberg

Tornstaden ska uppföra en ny bilserviceanläggning i Torslanda på cirka 19 000 kvadratmeter  för dotterbolaget Volvo Bil. Volvo Personvagnar har också tecknat kontrakt om att hyra fastigheten av Tornstaden.

 

Byggnationen är påbörjad och när den är färdigställd kommer den att innehålla kontor, verkstad och bilförsäljning med en totalyta på cirka 10 500 kvadratmeter. I uppdraget som Tornstaden tilldelats ingår även byggnation av ett parkeringshus om ca 8 500 kvadratmeter i direkt anslutning till bilserviceanläggningen.

Volvo Bil hyr idag en äldre byggnad för bilförsäljning och kontor på samma fastighet som den nya anläggningen kommer att uppföras. Tornstaden förvärvade sommaren 2016 fastigheten för att möjliggöra byggnationen av den nya anläggningen.

Volvo Bil Torslanda flyttar in i den nya, toppmoderna anläggningen i två etapper. Kontor, verkstad och bilförsäljning beräknas vara inflyttningsklara i december 2017, därefter rivs den gamla byggnaden för att ge plats åt ett nytt parkeringshus. Byggnationen i sin helhet är färdigställd sommaren 2018.