Skandia omvandlar kontorsområde

Bild: Linus Flodin

Skandia Fastigheter omvandlar sitt kontorsområde i Sundbyberg. Nu påbörjas förberedande arbeten och under 2017 tas det första spadtaget för nya Fabriksparken.

Skandia Fastigheter äger ett centralt område i Sundbyberg kring det som tidigare var Max Sieverts kabelverk. Området är idag ett kontorsområde, men ska bli en blandad stadsdel med både arbetsplatser, bostäder, handel och service. Områdets namn blir Fabriksparken och får i en första etapp 150 nya bostadsrätter, från yteffektiva 1:or till 5:or med uthyrningsdel och stadsradhus.

Försäljning kommer att påbörjas i september 2017 med inflyttning från hösten 2018.

- I Fabriksparken tar vi tidigt greppet kring de viktiga hållbarhetsfrågorna och alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, säger Markus Pfister, fastighetschef Skandia Fastigheter i ett pressmeddelande. I centrum när vi lägger vår plan kommer den sociala hållbarheten och livsmiljö att stå. Umgänge och möten med familj, vänner, sambo, grannar och andra är det mest naturliga mötet i vardagen och detta vill vi inspirera till både i området och interiört i bostäderna.