Castellum säljer för miljarder

Henrik Saxborn, vd Castellum.

Castellum har genomfört en försäljning av 10 fastigheter i Sundsvall, 13 fastigheter i Umeå och 9 fastigheter i Luleå. Försäljningspriset uppgick till 4 4,5 miljarder kronor. Köpare är Diös och frånträde sker den 1 februari 2017.

Portföljen som nu säljs består främst av kontor/butiker och ett visst inslag av bostäder, totalt cirka 216 000 kvm, fördelat på 10 fastigheter i Sundsvall om cirka 53 000 kvm, 13 fastigheter i Umeå om cirka 87 000 kvm och 9 fastigheter i Luleå om cirka 76 000 kvm. Försäljningen innebär att Castellum koncentrerar beståndet och i och med denna affär lämnar

Umeå, att innehavet i Luleå reduceras kortsiktigt till en fastighet och att innehavet i Sundsvall ytmässigt reduceras med en fjärdedel.

Affären innebär att vi koncentrerar verksamheten till färre orter – och att vi därmed ökar densiteten i beståndet, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. Castellum kommer  i enlighet med vår långsiktiga strategi, att fortsätta växa och öka beståndets kvalitet och densitet, genom såväl projekt som förvärv.