Scandic tar över åtta hotell i Norden

Foto: Scandic Hotels

Scandic Hotels har tecknat ett avtal med fastighetsägarna Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta hotell i Norge, Sverige och Danmark. Avtalet innebär ett utökat samarbete mellan parterna och en förstärkt position för Scandic Hotels på den nordiska marknaden.

Totalt omfattar affären 1708 rum varav 1136 i Norge, 357 i Stockholm och 215 i Köpenhamn. Sju av hotellen ägs av Pandox och ett av Eiendomsspar. Pandox står idag för driften av samtliga hotell. Parterna har kommit överens om långsiktiga rörliga intäktsbaserade hyreskontrakt för hotellen. Scandic Hotels och Eiendomsspar/ Rica Eiendom har även kommit överens om renovering samt förlängning av existerande hyresavtal för Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo.

Avtalet inkluderar bland annat Oslos ledande hotell, Grand Hotel, med anor från sent 1800-tal. Hotellet har under de senaste 18 månaderna genomgått en omfattande renovering. Grand Hotel, som ägs av Eiendomsspar, kommer att bli Scandics sjätte signaturhotell i Norden. Signaturhotellen, ”by Scandic”, präglas alla av en unik karaktär, design samt kunderbjudanden som utmärker kollektionen. Haymarket by Scandic och Grand Central by Scandic i Stockholm är två exempel som lanserades under förra året.

– Vi stärker nu vår position som den ledande hotelloperatören i Norden och fördjupar samtidigt vårt långsiktiga och framgångsrika partnerskap med Pandox. Jag ser med tillförsikt fram emot att driva och utveckla dessa hotell vidare och att profilera Grand Hotel i Oslo som ett signaturhotell ”by Scandic” säger Frank Fiskers, VD & koncernchef Scandic Hotels Group.

Det är planerat att Scandic Hotels tar över driften i etapper under det andra kvartalet 2017.