Wihlborgs hyr ut butikslokal i Malmö

Fastigheten Elefanten 40, i Malmö. Foto: Wihlborgs.

Nyligen tecknade Wihlborgs hyresavtal med Emmaus Björkå, som öppnar en stor second hand-butik på Södra Förstadsgatan 14 i centrala Malmö.

Den 1 juli slår Emmaus Björkå upp portarna för en butik på 1 450 kvadratmeter i fastigheten Elefanten 40 som ligger i korsningen Storgatan/Södra Förstadsgatan.

-  Emmaus Björkå blir ett spännande tillskott till cityhandeln i Malmö. Det är glädjande att få en hyresgäst som bidrar till återbruk och som har fokus på en cirkulär affärsmodell mitt i city. Via ett grönt hyresavtal bidrar vi som fastighetsbolag dessutom med bland annat förnybar energi till butiken. Vi ser fram emot att samverka med Emmaus Björkå för att tillsammans utveckla ett hållbart Malmö, säger Staffan Fredlund, miljöchef på Wihlborgs.

-  Det är helt självklart för oss att second hand är en nyckel i hela den omställning som Sverige är inne i. Därför är det också ett naturligt steg att när en ny butik nu öppnar i Malmös kanske bästa affärsläge, så är det också en som helt och hållet fokuserar på miljömässig och social hållbarhet, säger Sara Lindgren, driftschef på Emmaus Björkå.

Våren 2019 frigörs ca 9 000 kvadratmeter kontorsytor när Tullverket flyttar till Wihlborgs kontorsprojekt Dungen i Hyllie.