Peab bygger nytt och samlar kontor i Malmö

Bild: Peab

Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen och bygger ett nytt Peab Center i södra Hyllie i Malmö.

Kontoren placeras i den första etappen av totalt fem hus som planeras i projektet The Gate. Det är Peab Fastighetsutveckling som utvecklar projektet via dotterbolaget Annehem. Den första byggnaden omfattar cirka 6 600 kvadratmeter kontorslokaler. Förutom Peab Center kommer det att beredas plats för andra företag som vill etablera sig i samma byggnad. Peab Center omfattar cirka 3 800 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker under det första kvartalet 2020.

Invetseringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Den egna byggentreprenaden utgör 122 miljoner kronor av detta. Ordern kommer att ingå i orderingången för Affärsområde Bygg i första kvartalet 2018. Orderingången elimineras på koncernnivå.

Byggstart är planerad till det första kvartalet 2018.

– Det är en efterlängtad entreprenad där Peab tillsammans med Annehem får möjligheten att tillgodose verksamhetens behov av mer ändamålsenliga lokaler, vilket i sin tur möjliggör ett modernare arbetssätt. Behovet av effektivare samlokalisering mellan Peabs olika verksamheter kommer att tillgodoses, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu kommer igång med utvecklingen av detta projekt. The Gate har ett kommunikativt läge i Hyllie med IKEAs Hubhult som närmaste granne. Vi erbjuder våra hyresgäster anpassade lokaler för deras verksamhet. Läget nära Hyllie Centrum, Svågertorp och yttre Ringvägen innebär god tillgång till både service och kommunikationsförbindelser, säger Pia Andersson, VD Annehem Bygg & Projekt AB.

Fakta om Annehem och Projekt The Gate

Total yta byggnad 1: 6 600 kvm.

Miljöcertifiering: Miljöbyggnad

Annehem var den första aktören som utvecklade lokaler i Hyllie och ligger bland annat bakom projekten The Point och Quality Hotel View.

Illustration: Wec360