NCC säljer logistikprojekt i Brunna

Bild: NCC/COSMO/Diakrit

NCC säljer logistikprojektet Hälsobrunnen i Brunna Logistikpark för 127 miljoner kronor. Köpare är den globala investeringsgruppen Aberdeen Asset Management och tillträde sker under kvartal 4 2015 i samband med projektets färdigställande.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 127 miljoner kronor. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om drygt 10 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Edström Logistics och Svenskt kosttillskott. Detaljplanen för Brunna Logistikpark vann laga kraft 2014 och Hälsobrunnen är den första av flera fastigheter som NCC planerar att uppföra på platsen.

– Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med NCC om att förvärva denna logistikfastighet. Det här är vårt första förvärv i Sverige för vår nylanserade nordiska fastighetsfond AP Nordic Investment som investerar i fastigheter med stabila kassaflöden och hög teknisk standard i nordiska tillväxtregioner. Hälsobrunnen med dess höga tekniska standard och långa hyresavtal passar utmärkt in i den investeringsstrategin, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen. 

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och projektet är certifierat enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.