Turako tecknar 20-årigt hyresavtal

Nu är det klart. Internationella Engelska skolan, IES, öppnar i Stadsängarna. Planerad öppning för skolan är höstterminen 2021. Turako AB har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Internationella Engelska skolan. Cirka 600 elever väntas gå i den nya skolan som blir en F-9 skola. Turako utvecklar också en förskola för cirka 130 barn.

Internationella Engelska skolan, IES, är en välrenommerad skola med mycket goda resultat. Tillsammans med Turako etablerar sig nu IES i Sveriges mest hållbara stadsdel.

- Vi är mycket glada att avtalen nu är klara och att Turako kan påbörja byggnationen så att stadsdelen inom en snar framtid får en fin byggnad med kvalitativ utbildning för stadsdelens och kommunens barn. Därtill ser vi med glädje att Turako adderar 130 förskoleplatser. Detta tillsammans med närliggande natur, mountainbikebanor, skidspår, gym, restauranger, affärer, vårdcentral och mer därtill ger vår stadsdel alla förutsättningar att vara en plats där barn och vuxna kan leva, bo och trivas säger Kim Hultén Verksamhetschef Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

Det blir en två parallellig grundskola med årskurserna F-9. När den är fullt utbyggd kommer skolan att ha cirka 600 elever. För att ställa sig i kö till skolan besök Internationella Engelska skolans hemsida.

- Vi är glada att tillsammans med Turako vara del av Sigtuna kommuns satsning på fler skolor och bra utbildning för alla elever oavsett bakgrund. Många föräldrar i området har länge efterfrågat en IES-skola, och det är därför glädjande att vi nu kommer bygga en helt ny skola i Sigtuna. Vi ser fram emot att välkomna alla elever till fräscha nya lokaler där de i en lugn och trygg studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, säger Cecilia Marlow, tf VD för Internationella Engelska Skolan

Skolan som Turako kommer att uppföra byggs helt i trä och är miljöcertifierad enligt Svanen och följer väl stadsdelens gestaltningsprogram.

- Vi är mycket glada över att vara en del av utvecklingen i Sigtuna stadsängar och att få utveckla ännu en skola tillsammans med Internationella Engelska skolan. Stadsängarna kommer att bli något alldeles extra och vi är positiva till samarbetet med såväl Sigtuna stadsängar som Sigtuna kommun säger Magnus Widén, VD Turako.

Från Sigtuna kommuns sida är man positiv till den nya skolan.

- Skolan kommer att ligga på kort promenadavstånd från de cirka 900 bostäder som kommer att finnas när stadsdelen är färdigbyggd. IES blir ett fint komplement till vårt befintliga utbildningsutbud. Dessutom passar skolans internationella prägel utmärkt i vår kommun. Redan för tusen år sedan var vi en internationell mötesplats, det gäller än idag som värdkommun för Stockholm Arlanda Airport med hela världen runt hörnet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.