Christian Hahne går in som styrelseledamot i TAFAB

Thomas Andréasson & Christian Hahne

Christian Hahne var från 2005 till nyligen vice VD i Erik Selin Fastigheter AB som är huvudägare i Balder, Nordens största noterade fastighetsbolag. Christian har tidigare suttit i styrelsen för bland andra flera börsnoterade fastighetsbolag som Victoria Park, NP3 Fastigheter och Amasten samt varit arbetande styrelseordförande i Fastighets AB Centur som ägs av Balder och Peab.

– Jag är otroligt glad att Christian tackade ja till att gå in i styrelsen och ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom. Med sina kunskaper, sin breda kompetens och långa erfarenhet inom fastighetsbranschen kommer han att bidra ur så många olika perspektiv, säger Thomas Andréasson, grundare och ägare av TAFAB.

– Jag har känt Thomas Andréasson i flera år och alltid imponerats av hans affärsdriv, kreativitet och ständiga förmåga att ta fram mycket intressanta fastighetsprojekt. Det ska bli roligt och spännande att se vad vi kan göra tillsammans de kommande åren. TAFAB har en mycket intressant projektportfölj, säger Christian Hahne.

Sågverket i Knivsta nästa projekt för TAFAB
På den så kallade Sågverkstomten i centrala Knivsta låg mellan 1900 och 1999 Knivsta sågverk och mellan 1906 och 1956 fanns där även ett tegelbruk. Här utvecklar TAFAB tillsammans med Amasten ett projekt som omfattar 112 hyreslägenheter, 49 lägenhetshotellrum samt 1 500 kvm kommersiella lokaler, ett byggprojekt som togs över från Rosendals Fastigheter i somras. Arkitekt är Jacob Haas, VD och delägare i ÅWL Arkitekter.

– Vi har ett långvarigt samarbete med Jacob och ÅWL Arkitekter; nu senast med Nordens största vårdboende i Uppsala. Vi har valt att arbeta med dem då de har stor branschkunskap, alla resurser inhouse, är snabba och kan rita kostnadseffektiva och högkvalitativa produkter, berättar Thomas Andréasson.