Titania och Blooc bygger i Österåkers kommun

Wojciech Wondell, Titania och Christoffer Baudou & Stefan Gustavsson, Pressbild Blooc/mynewsdesk

Titania tecknade, via dotterbolag ett avtal med Valsjöberget AB, i slutet av oktober 2019 om köp av mark detaljplanerad för bostäder.

Samarbetet mellan Titania och Blooc avser att tillsammans utveckla området som omfattas av omkring 30 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Projektet planeras att säljlanseras under våren 2020. Bygglovsansökan till kommunen skickas in under Q1 2020.

”Vi ser fram emot att utveckla Valsjöskogen tillsammans med Blooc. Förhoppningsvis blir detta bara ett i raden av framgångsrika projekt vi kan utveckla tillsammans. Våra organisationer kompletterar varandra och vi tror att Blooc arkitekter har det som krävs för att nå fram till dagens målgrupp. För oss är det också viktigt att bostäderna utvecklas i trä, eftersom det är hållbart", säger Wojciech Wondell, projektchef på Titania.”

Projektet i Valsjöskogen har alla möjligheter att bli mycket lyckat. Titania har precis som Blooc lång erfarenhet av bostadsutveckling, något som de inte minst bevisat under 2017 med utmärkelserna ”Täby Stadsbyggnadspris” och ”årets Stockholmsbyggnad”. Det senaste projektet Tingstorget i Botkyrka kommun har nominerats till ett flertal priset.

”Vi är mycket nöjda med att nu ta första steget i ett förhoppningsvis långsiktigt samarbete med Titania, eftersom vi under många år haft intressanta samtal om bostäder och delar visionen om att utveckla bostäder som folk har råd att bo i, fast utan att kompromissa på samtida arkitektur och design”, säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.”

Valsjöskogen ligger i Österåker kommun, endast 3 km öster om Åkersberga centrum och har stor potential i att bli ett av Österåkers finaste bostadsområden för barnfamiljer. I en trygg miljö omfamnad av natur kommer radhusen att placeras längst den lilla kvartersgatan intill en redan färdigställd lekplats. Huvudgatan är redan färdigställda och flera andra utvecklare kommer också att etablera sig i området. I närheten kommer även en ny förskola att byggas.

”Valsjöskogens karaktär och läge med nära till natur såväl som stad ser vi passar Bloocs vision 'Modern Suburban Living' väl. Områdets kvalitéer och tomternas centrala läge ger oss utrymme att skapa fantastiska stadsradhus. Bostäderna om 99 kvadratmeter med ett socialt plan med kök, matplats och vardagsrum, samt ett privat plan med fyra sovrum ger ett hem för den moderna barnfamiljens liv. Ett hem med goda arkitektoniska kvalitéer och detaljer som människor har råd att  bo i”, säger Christoffer Baudou, arkitekt på Blooc.”

Bostäderna kommer att säljas som bostadsrätter.