Tyréns i uppdrag om k-märkta byggnader

Tyréns har vunnit två uppdrag rörande Konserthuset och Medborgarhuset i Stockholm. Uppdragen omfattar ombyggnationer och upprustning av utvändiga och invändiga miljöer. El- och ljudanläggningar, belysning, sanering av el-ledningar samt renovering och komplettering av inredning.

Detta framgår av ett pressmeddelande.

Ordervärde på 3 miljoner

Tyréns har nyligen inlett ett samarbete med Stockholms Konserthusstiftelse och Stockholm Stad. Det totala ordervärdet uppskattas till 3,5 miljoner kronor och avser projektering av el, telekom och belysning i samband med ombyggnationen och restaureringen av Konserthuset och Medborgarhuset i Stockholm.

Upprustning av teknik

Medborgarhuset är ritat av arkitekt Karl Martin Westerberg och uppfördes mellan åren 1936-39 för att tillgodose stockholmarnas behov av samlings- och möteslokaler. Byggnaden utrustades dessutom med ett badhus och bibliotek. Tyréns uppdrag omfattar upprustning av tekniska installationer i Medborgarhusets samtliga delar till en yta på cirka 14 000 kvadratmeter.

Konserthuset på Hötorget byggdes mellan 1924-26 och är ritat av arkitekt Ivar Tengbom. Huset rymmer 1776 sittande gäster och är varje år värd för flera större evenemang, bland annat utdelningen av Nobelpriset.