Wihlborgs förvärvar kontorshus i Danmark

Pressfoto; Wihlborgs Fastigheter AB /mynewsdesk

Wihlborgs har den 1 januari 2020 förvärvat kontorsfastigheten Banemarksvej 50 i Brøndby omfattande 19 500 m² uthyrningsbar yta.

Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär för en köpeskilling om 100 MDKK. Säljare är det isländska företaget Fint ehf. Vid tillträdet är uthyrningsgraden 83 procent och den största hyresgästen är Milestone System A/S som hyr 12 200 m². Initial avkastning beräknas till 9 procent. Fullt uthyrt uppgår hyresvärdet till 11,8 MDKK.

- Genom att äga flera fastigheter i ett område får vi en effektiv förvaltning och en bra flexibilitet för våra kunder. Wihlborgs äger sedan tidigare ett antal fastigheter i Brøndby och därför var det naturligt för oss att komplettera vårt bestånd när tillfälle nu gavs, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Detta är andra gången som Wihlborgs köper Banemarksvej 50. Första gången var 1999 då man köpte huset av Nykredit med stora vakanser. Huset såldes fullt uthyrt 2002 med en vinst på 15 MDKK.

- Det är roligt att åter kunna förvärva denna fastighet. Banemarksvej 50 har en effektiv och flexibel utformning som enkelt kan anpassas för olika behov och olika storlekar på företag. Här finns också goda kommunikationer med tågstation och enkel tillgång till större vägar. Det är också glädjande att notera den framgångsresa som Milestone System gjort. De har funnits i fastigheten sedan 1990-talet, då de flyttade in på 300 m² och nu är de alltså den största hyresgästen med över 12 000 m², avslutar Ulrika Hallengren.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)