Jaktia Jönköping öppnar sveriges modernaste skjutbiograf

Pressfoto Robin Pagmar för Jaktia

Nu öppnar Sveriges modernaste skjutbiograf för skytte med riktiga kulvapen och skarp ammunition på Jaktia Jönköping Hulukvarn Arena.

Oavsett om du vill skjuta med ditt eget vapen eller prova ett eventuellt nytt innebär den nya skjutbiografen på Hulukvarn Arena ett utmärkt tillfälle att simulera realistiska jaktsituationer. Här upplevs pass så som de kan uppstå i verkligheten med olika skjutvinklar, viltets hastighet och naturliga förutsättningar som träd och buskar.
Den nya skjutbiografen bokas enkelt på Jaktia Jönköpings hemsida. Här ges även möjlighet att få hjälp med skyttet av några av Sveriges ledande skjutinstruktörer.
– Skjutbiografen är toppmodern med den senaste versionen av utrustning som möjliggör skytteträning på scenarier som kan uppstå på ett naturligt sätt, säger Christian Larsson, vd på företaget.

Den nya skjutbiografen har en nio meter bred bioduk med ett skjutavstånd på cirka 25 meter. Här kan skytten välja på en lång rad av spännande jaktscener. Givetvis från svensk natur med exempelvis älg, vildsvin och rådjur, men även vilt från övriga Europa och Afrika.
– Skjutbiografer är väldigt populärt eftersom det ger en så realistisk jaktupplevelse och det är kul att vi nu kan erbjuda en biograf med den allra senaste tekniken, säger Christian Larsson som tror att det kommer att bli två populära invigningsdagar:
– Under de båda dagarna kommer våra samarbetspartner och leverantörer att finnas på plats och vi kommer även att bjuda på en skytteserie om man vill prova ett nytt vapen från våra leverantörer.

Sedan tidigare inhyser Hulukvarn Arena en 80 meter lång inskjutningstunnel, modern hundsporthall samt en stor butiksyta innehållande allt som rör jakt, skytte, hund, fiske och fritidsliv.
Skjutbiografen är etapp tre i företagets satsning, men mer är på gång.
– I februari inviger vi en pistolhall och under året kommer även en löpande älgbana och en hall för lerduveskytte att öppnas, så det är full fart på verksamheten, säger Christian Larsson.