Vinter är här!

Foto: Sommarnöjen

Efter att ha skapat vackra fritidshus runt om i Sverige i 10 år presenterar Sommarnöjen sina första fjällhus. Samtidigt lanseras Sommarnöjen i Norge, ett land med lång tradition av fjällhytter. Kollektionen Vinter har kraftigare isolering i golv och tak för att erbjuda ett behagligt liv också långt upp i fjällen. 

De fyra unika fjällhusen formade för den aktiva familjen - rymliga Vinter 100, kompletta Vinter 75, smarta Vinter 50 och kompakta Vinter 30 – som också är det första Attefallshuset skapat för fjällen!. Stilrena former, byggda för tufft klimat och fulla med smarta detaljer som sittbänk, skidförråd och vedbod.

Vinter är utvecklad i samarbete med Bornstein Lyckefors Arkitekter som är aktuella med två nomineringar till Träpriset2020 och vinst av Rödfärgspriset 2019. Företaget grundades i Göteborg men har nu också kontor i Stockholm.

"Husen har fortfarande en enkelhet, men ett grövre uttryck där den liggande panelen flirtar med traditionen av timmerstugor och härbren" säger arkitekt Viktor Stansvik.

Precis som Sommarnöjens sommarhus byggs Vinter klara i inomhus i vår fabrik och lyfts på plats helt färdiga – med badrum, kök och inredning redan på plats. En helt ny byggmetod i fjällen och skonsam både mot miljön, tomten och plånboken.