Brf Viva vinnare av Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”

Foto: Riksbyggen

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vann Guldhemmet i kategorin ”bostadsutvecklare”. Utmärkelsen Guldhemmet är ett nytt pris som för första gången delades ut den 5 mars. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.

– På Riksbyggen är vi mycket glada och stolta över utmärkelsen. Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Ur motiveringen, Årets Bostadsutvecklare 2019:

”Det här är ett innovativt forskningsbaserat projekt som integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter på ett sätt som juryn anser vara goda exempel som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar”.

Riksbyggens Brf Viva utsågs under 2019 till Årets Miljöbyggnad samt till ”Årets bästa byggnad i Göteborg”. Nyligen utsågs också Riksbyggen, för andra året på raken, till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.