Elof Hansson Fastigheter säljer bostadsbyggrätt i Göteborgs coolaste stadsdel - Masthuggskajen

Foto: Kanzoi Arkitekter

Elof Hansson Fastigheter har arbetat med detaljplanen för Masthuggskajen sedan 2013 och utvecklingen av bolagets fastighet vid Järntorget i centrala Göteborg. Vi säljer nu bostadsbyggrätten, Masthugget 43:9, till två erfarna och ansvarstagande bostadsbyggare. Byggrätten omfattar ca 9 750 kvm BTA eller ca 125 lägenheter.

Efter ett flerårigt arbete med utvecklingen av fastigheten säljer Elof Hansson Fastigheter nu denna bostadsbyggrätt som har ett fantastiskt läge med stor potential. Byggrätten har enligt detaljplan en total yta på 9 750 kvm. I fastigheten finns möjlighet att bygga ca 125 lägenheter fördelat på 16 våningar med utsikt över hamninloppet.

Elof Hansson Fastigheter säljer byggrätten till Veidekke Eiendom och Anor Fastigheter som gemensamt kommer att bygga lägenheter på fastigheten. Detta blir de första nya bostäderna som byggs inom detaljplaneområdet för Masthuggskajen. Tillträdet sker i maj.

 

”Vi är mycket nöjda med vårt beslut att sälja fastigheten till två erfarna och ansvarstagande bostadsbyggare som Veidekke Eiendom och Anor Fastigheter och detta ligger helt i linje med våra strategiska mål inom Elof Hansson Fastigheter. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med de nya ägarna, och är mycket glada att kunna ge dem möjligheten att bidra till utvecklingen av Masthuggskajen i Göteborg genom förvärvet”, säger Lennart Hedström, VD för Elof Hansson Fastigheter AB.