The Techno Creatives flyttar till spektakulär vindsvåning i Pagodenområdet

Kämpegatan 10 i Pagodenområdet. Bild: Bygg-Göta

I en spektakulär vindsvåning på strax över 1300 kvm flyttar The Techno Creatives sitt kontor eller kanske bättre beskrivet som en studio. Med 4,5 m i takhöjd passar både en stor scen, plats för events och klättervägg perfekt in i miljön!

Fastigheten, på Kämpegatan 10, som är K-märkt och tidigare varit produktionslokal för Vin & Sprit, genomgår en totalrenovering och står klar för inflyttning under April 2021. Redan när man kommer in i entrén slås man av det otroliga trapphuset där det gamla teglet och stålpelarna är bevarade. Huset är utformat i industriell stil och alla lokaler har kvar detaljer från det att huset byggdes. 

 

 

Kämpegatan 10 är det sista huset i Pagodenområdet som nu omvandlas från industri och lager till moderna kontor med sin arkitektur och historia varsamt bevarad. 

"The Techno Creatives är i en expansiv fas och vi utökar vårt erbjudande med fler scale ups och joint ventures med industrin. Vi hade behovet av en prime location och representativ lokal där Bygg-Götas hus på Kämpegatan är perfekt. Huset har en fantastisk historia och vi har tillsammans lyckats skapa en modern arbetsplats som är väldigt flexibel samtidigt som vi får elektroniklab, maker space, bar, gym och relax. Projekt och medarbetare kräver idag en helt ny nivå av komfort, inspiration men även prestanda.", säger COO för The Techno Creatives och grundare, Emma Rozada"

"Vi ser fram emot att etablera adressen Kämpegatan 10 som en naturlig mittpunkt i Göteborgs vibrerande industri och företagsliv. Vi bygger en kund-centrerad verksamhet i symbios med nya bolag mot industrin och ser vårt kontor som scenen och knutpunkten. Vi är här för att stanna.", tillägger CEO och grundare Joel Rozada

 

 

I området byggs nu även en Padelbana, ett utomhusgym och en gårdsmiljö med uteservering, foodtrucks och små pergolas för utomhusarbete.

"Pagodenområdet är en egen liten oas där träning, välbefinnande, god mat och arkitektur står i centrum" säger Linda Neidert, uthyrningschef på Bygg-Göta. "Vi är oerhört glada att The Techno Creatives valt att flytta in till området! Det har varit spännande att utforma lokalen tillsammans, där deras kreativitet och passion för att skapa något unikt men samtidigt hela tiden med en respekt för det gamla har gjort lokalen något utöver det vanliga."

Pagodenområdet består av ca 40 000 kvm kontor, restauranger, studios varav Kämpegatan 10 är på ca 6500 kvm och är 90% uthyrd. 

Bygg-Göta är en företagsgrupp som omfattar bl.a Bygg-Göta Fastigheter AB, Byggnads AB Westnia, Byggnads AB Nygården, AB Bygg-Cylindern samt Bygg-G Förvaltnings AB

Gruppen bedriver sedan över 60 år byggnadsverksamhet, byggledning och fastighetsförvaltning, huvudsakligen avseende egna projekt och fastigheter. Verksamhetsområdet är Västsverige med inriktning på Göteborg med kranskommuner.

Förvaltningen omfattar drygt 100 egna fastigheter, både bostadshus och kommersiella fastigheter. Beståndet består av totalt ca 1 700 bostadslägenheter och ca 650 lokaler om tillsammans ca 450 000 m2. Bolagsgruppen skall vara en av de ledande på Göteborgsmarknaden. Byggnadernas särart skall bibehållas och förändringar skall ske varsamt med god arkitektur och kvalitet. Bolagsgruppen skall successivt utöka verksamheten genom nybyggnation och förvärv av fastigheter som passar in såväl geografiskt som strukturellt. Långsiktigheten i att behålla fastigheterna präglar verksamheten.

Bilder: Bygg-Göta