Castellum förvärvar kontorsfastighet i Solna Strand från Humlegården

Bild: Castellum

Castellum förvärvar kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården och tar därmed ett kliv in i ett av Solnas mest etablerade kontorsområden.

”Det känns klockrent för oss att ta plats i Solna Strand som är ett väletablerat kontorskluster med goda kommunikationer och med närhet till bra service. Fastigheten har en bra hyresgästbas och ger oss utvecklingsmöjligheter samt är ett naturligt steg i vår ambition att växa ytterligare i Solna”, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

Solna Strand är en delmarknad belägen mellan Sundbyberg och Huvudsta utmed Bällstaviken. Man når området enkelt oavsett transportsätt och det tar endast cirka 10 minuter in till Stockholm City med tunnelbana. Det är ett väletablerat kontorskluster som kommer fortsatta att utvecklas som kontorsmarknad.

”Läget med närhet till både tunnelbana och större trafikleder är en av många kvaliteter”, konstaterar Martin Bjöörn, VD för Castellum Region Stockholm-Norr. ”Det nya förvärvet stärker vår position i Stockholm och vårt produkterbjudande i delmarknaden Solna”.

Aprikosen 3 byggdes 1972 och består av en hög- respektive lågdel. Fastigheten består av flexibla ytor i god standard och är certifierad enligt BREEAM In-Use ”Very Good”. De fem största hyresgästerna står för ca 38% av hyresvärdet.

Affären i korthet:
Castellum förvärvar fastighetsägande bolaget till kontorsfastigheten Aprikosen 3 av Humlegården Holding III AB
Förvärvspris: cirka 950 Mkr inklusive omkostnader
Tillträde: 1 september 2021
Uthyrbar area: 21 573 kvm
Årligt hyresvärde: cirka 56 Mkr
Större hyresgäst: Fenix Outdoor AB
Ekonomisk uthyrningsgrad: 92%
Genomsnittlig kontraktsduration (år): ca 2,4