Nobel Week Lights i Stockholm

Nobel Week Lights 2021. Stadshuset, Earth From Space. Foto: Clément Morin.

Nobel Week Lights Stockholm, ljusfesten som pågår fram till den 12 december. Det finns ett tjugotal iögonfallande ljusinstallationer för alla dem som vill uppleva Stockholm på ett nytt sätt. 

– Att använda Stockholms allra mest ikoniska byggnader för dessa fantastiska ljusinstallationer tror jag kommer att lysa upp många stockholmares vardag och skapa mer trygghet under årets mörkaste tid. Detta blir en spektakulär inledning till Nobelveckan. Med ljus, konst och innovationer lyser vi upp Stockholm, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd Stockholms stad.

Erika Lanner, chef på Nobel Prize Museum kommenterar årets ljusfestival:

– I år finns det en tydlig koppling mellan ljusinstallationerna och olika Nobelpris. Ta exempelvis verket på Västerbron som kläs i det grönglimrande ljus som ofta förknippas med radium och fysikpristagaren Marie Curie. Genom Nobel Week Lights kan alla vara med och fira Nobelveckan. Det är också härligt att se hur ljusfestivalen får människor att röra sig i stadsrummet och uppleva staden på ett nytt sätt.

En nyhet för årets Nobel Week Lights är att guidade turer erbjuds. Turerna går att boka via upplev.stockholm. De erbjuds på svenska, engelska, teckenspråk och för synskadade. Speciella turer erbjuds också på Skeppsholmen. Alla guidade turer är gratis men måste förbokas.

Alla installationer visas klockan 16.00–22.00 den 4–12 december. De flesta installationerna går att uppleva dygnet runt.