Doxa investerar i Easy Depot

Nytt fastighetsbolag tar in 80 miljoner kronor. Foto: Easy Depot

Easy Depot riktar sig mot småföretagare och erbjuder smarta lagringslösningar med eller utan kontor kombinerat med korta kontraktstider. En månad efter verksamhetens start tar man in 80 miljoner kronor i en övertecknad nyemission, där det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa investerar 24,7 miljoner kronor.

 

En trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg grundade fastighetsbolaget Easy Depot. Verksamheten startade i början av mars i samband med att Sofia Wäborg tillträdde som vd. Bolaget planerade då att göra en nyemission på 50 miljoner kronor, men efter ett stort intresse stänger man nu en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor.

– Trots allt som sker i omvärlden har det varit väldigt många som hört av sig och visat intresse för att investera i Easy Depot. Det slutade med att vi tog in en handfull investerare och fick tacka nej till några. Med starka ägare i ryggen kommer Easy Depot vara en stabil och långsiktig aktör i landets kommuner, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Bland investerarna i Easy Depot finns det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa, som gör fastighetsinvesteringar i Sverige och som bland annat har Victoria Park-grundaren Greg Dingizian och fastighetsprofilen Erik Selin med på ägarlistan. Bolaget investerar 24,7 miljoner kronor i Easy Depot och äger därmed cirka 16 procent av bolaget.

– Vi ser Easy Depot som en intressant aktör på marknaden där man valt en spännande nisch inom fastighetsbranschen. Det tillsammans med grundarnas erfarenhet fick oss att investera, säger Victor Persson, vd på Doxa.

Medgrundarna till Easy Depot - Sofia Wäborg, Mats Johansson, Lennart Steen och Anders Pettersson - har investerat 35 miljoner kronor i emissionen och är fortsatt största ägare i bolaget med cirka 70 procent tillsammans. Efter nyemissionen har Easy Depot ett bolagsvärde på drygt 150 miljoner kronor. Kapitalet ska nu användas till bland annat markförvärv för att realisera målsättningen om att etablera 100-150 Easy Depot Business Parks inom sju till tio år.

– Vi ska etablera oss på attraktiva lägen runt om i Sverige och få nystartade bolag ochsmåföretag att våga satsa när vi erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor, men alltid utan långa kontraktstider, säger Sofia Wäborg.