Nytt kontorshus byggs av Betonmast i Solna

Illustration: Archus

Betonmast har tecknat avtal med fastighetsbolaget Skandia Fastigheter gällande ett nytt kontorshus intill Arenastaden i Solna. Totalentreprenaden uppgår till cirka 345 miljoner kronor.

Området Ballongberget i Solna, strax norr om Stockholms innerstad, ska utvecklas till en levande stadsdel med bostäder, kontor och grönytor. Projektet Ballongflygaren omfattar nybyggnation av en kontorsfastighet med 12 luftiga och flexibla våningsplan samt generösa takterrasser. Namnet «Ballongflygaren» har sitt ursprung i det Ballongkompani som fanns på platsen i början av 1900-talet.

Totalyta är cirka 12 000 kvadratmeter inklusive tillhörande garage för bilar och cyklar. Projektet certifieras enligt BREEAM-nivå Very Good med stort fokus på låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö, låg vattenförbrukning och rening av dagvatten.

- Ballongberget är ett spännande stadsutvecklingsprojekt där vi är stolta över att få bidra med vår kompetens, säger Pawel Missuna, VD Betonmast Stockholm. Detta är vårt första projekt tillsammans med Skandia Fastigheter och vi ser fram emot ett bra och givande samarbete.

Ordervärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor. Byggstart sker under tredje kvartalet 2022. Beräknad inflyttning är fjärde kvartalet 2024.