The Park hyr hyr ut 2 530 kvm av Forskaren

Foto: Vectura

Forskaren fylls med life science community genom The Parks nya satsning. Vectura Fastigheter och co-working aktören The Park har slutit ett avtal om 2 530 kvm på plan två i Forskaren på Hagaplan 1. Inflyttning kommer att ske Q1 2024. The Park kommer att fokusera på mångfald och att skapa samverkan mellan life science aktörer i huset och med allmänheten.

The Park kommer inom sin förhyrning etablera ca 270 arbetsplatser fördelat på öppna arbetsplatser och mindre kontorsrum för att skapa en variation och mångfald av bolag i Forskaren. Nyetableringen möjliggör fler möten inom hälsosektorn genom ett nytt community och en kreativ plats för samarbeten. Vectura som äger och driver projektet Forskaren ser satsningen som en möjlighet att attrahera talanger, studenter, forskare, scale-up bolag och få dem samverka med världsledande life science bolag och tillsammans bidra till tillväxt och innovation.

Forskaren kommer bli ett globalt nav för innovation mitt i hjärtat av Hagastaden där akademi, näringsliv, forskning och vård möts och samverkar. Inom husets runda väggar kommer The Park under Q1 2024 etablera sin tredje co-working yta i Stockholm som också blir bolagets första nätverk med life science profil. De kommer arbeta med att attrahera de bästa talangerna genom att bland annat anordna evenemang, bidra till lärande, personlig utveckling och skapa ett ekosystem för innovation och en stark kultur. Tillsammans med andra aktörer i huset som Urban Deli som och Tekniska museet i samarbete med Karolinska Institutet kommer Forskaren bli en välkomnande plats för alla. En destination som väcker nyfikenhet för vetenskaper som syftar till att förbättra liv och hälsa.

-  The Parks idé som bygger på möten mellan människor är precis det som utgör visionen för Forskaren, få människor och verksamheter att mötas, samverka och växa tillsammans. The Park har, precis som vi, höga ambitioner och vill bidra till helheten i huset. Jag är övertygad om att Vectura tillsammans med The Park kommer kunna bidra till att Hagastaden blir ett av världens främsta områden för life science, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.

Med ett noggrant designat koncept har The Park skapat ett självbärande ekosystem inom co-working som är inriktat på att främja utveckling och tillväxt i företag av alla storlekar. The Park erbjuder en arbetsplats som har allt under ett tak. En professionell relation, en digital produktion, ett inspirerande möte eller personlig service finns nära till hands. Det skapar rätt förutsättningar för en god psykisk hälsa och framgångsrikt hållbart företagande. På The Park skapas en hög flexibilitet och en dynamik, från start-ups till större etablerade bolag.

- Vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla det befintliga nätverket av närmare 1500 medlemmar och vara med att bygga ett än starkare community inom Life Science, med nya spännande bolag och events på Forskaren och i Hagastaden, säger Micke Ahlström, grundaren av The Park.