94 bostadsrätter i Uppsala byggstartas av Peab i uppdrag av OBOS

Vy över innergården i Brf Rosendals Trädgård. Foto: 3DVision

OBOS ger Peab uppdraget att bygga 94 bostadsrätter i den växande Uppsalastadsdelen Rosendal. Bygget startar i juni och kontraktsumman uppgår till 162 miljarder kronor.

Stadsdelen Rosendal i Uppsala växer. De nya lägenheterna, Brf Rosendals Trädgård, kommer att uppföras från ett till fyra rum och kök, med en gemensam takterrass. Byggnaden har stort fokus på hållbarhet med solceller på en del av takytorna och sedum på andra.

– Som samhällsbyggare känns det väldigt kul att få bygga innovativa och energisnåla bostäder. Vi ser fram emot att vara med och utveckla den nya stadsdelen Rosendal som har stort fokus på hållbarhet, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.

bild
Foto: 3DVision

 Vi ser fram emot att samarbeta med Peab i uppförandet av Brf Rosendals Trädgård. Med sin gestaltning och välplanerade lägenheter kommer projektet att vara en god ambassadör för vad vi inom OBOS står för. Dessutom känns det extra bra att det härmed blir Uppsalapremiär för Deläga  vår boköpsmodell som sänker trösklarna till det ägda boendet för fler, säger Emil Kroll, försäljningschef OBOS Kärnhem.

OBOS Deläga har tidigare introducerats i Stockholm, Malmö, Göteborg och Växjö, i och med Brf Rosendals Trädgård blir det alltså premiär för boköpmodellen i Uppsala. OBOS Deläga innebär att köparen inledningsvis äger en andel på mellan 50 och 90 procent av bostaden medan OBOS äger resterande andel. Köparen har sedan möjlighet att successivt öka sitt ägande, med målet att inom tio år äga 100 procent.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i juni 2022 och inflyttning är beräknad till slutet av 2024.