Greentechbolaget Ferroamp flyttar till Umami Park

I april nästa år flyttar Ferroamp in i nya kontorslokaler i Umami Park i Hallonbergen, Sundbyberg. Det snabbväxande greentechbolaget flyttar då sitt huvudkontor till 1 750 nyrenoverade kvadratmeter i områdets centralkvarter. Foto: Wallenstam

I april nästa år flyttar Ferroamp in i kontorslokaler i Umami Park i Sundbyberg, ett av Stockholmsregionens nya dynamiska områden. Det snabbväxande greentechbolaget flyttar då sitt huvudkontor till 1 750 nyrenoverade kvadratmeter i områdets centralkvarter. Ett citynära läge med naturen runt knuten och tunnelbanan ett stenkast bort.

– Vi är väldigt glada över att Ferroamp väljer att flytta sitt huvudkontor och lab till Umami Parks kontorslokaler. En etablering som visar på både områdets attraktionskraft och utveckling, säger Mathias Aronsson vice vd för Wallenstam och regionchef för Stockholm/Uppsala.

Ferroamp erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. De har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager och har under åren vunnit flera priser och uppmärksammats för innovationerna kring EnergyHub-systemet. 

Kontorsytorna som Ferroamp flyttar in i ska nu specialanpassas för verksamheten och vara redo för inflyttning i april 2023.
 
– Vi är inne i en expansiv fas och ser en kraftigt ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster. Den gröna omställningen accelererar och ett nytt energilandskap växer fram. Fastigheter kan med hjälp av våra produkter bli en stark kraft i den gröna omställningen. Att kunna samla alla våra medarbetare i nya fina lokaler med rum att växa, hos en fastighetsägare och samarbetspartner som ligger i framkant av den gröna omställningen, känns väldigt positivt och är ytterligare en milstolpe på vår resa, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

– Det känns extra kul då vi är delägare i bolaget att vi nu också kommer att få dem som hyresgäst i ett av våra större stadsutvecklingsprojekt, säger Mathias Aronsson vice vd för Wallenstam och regionchef för Stockholm/Uppsala.

Utöver Ferroamps etablering hälsar Convendum nya hyresgäster välkomna till området nu och i höst öppnar Nordic Wellness en ny anläggning här. I början av nästa år öppnar även BABAS Burger en ny restaurangenhet på Umami Torg mitt i hjärtat av området.

Umami Park utvecklas med fokus på att människor ska trivas, mötas och arbeta. Närheten till tunnelbanan, Stockholm city, Solna och Kista är oslagbar, samtidigt finns Arlanda och Bromma flygplats på bekvämt avstånd. Fullt utbyggt beräknas området att vara 2024 och omfattar då 800 lägenheter, nya fina ytor för restauranger, butiker, service och kontor.