Brf Watt – En del av nya Barkarbystaden

På det gamla flygfältet i Barkarby växer nu Barkarbystaden fram som en helt ny stadsdel i Järfälla kommun. Brf Watt kommer utgöras av två trapphus av totalt tre med varsin entré från Barkarbyvägen. Projektet är den andra etappen av totalt fyra i Credentias bostadskvarter.

AV: REBECCA FORSBERG | ILLUSTRATION: CREDENTIA AB

BOULEBANA OCH ORANGERI

Kvarteret kommer att bestå av 67 bostäder från 1 till 4 rum och kök. På gården planeras härliga sociala ytor med ett gemensamt orangeri, en pergola och en boulebana. För barnen blir det en lekyta. Den som åker kommunalt kommer att ha tunnelbanan bara några minuters promenad bort från den nya stationen eller så kan man hoppa på de självkörande bussarna som finns i området.

KULÖRER I JORDIGA OCH NATURINSPIRERADE FÄRGER

Watts första trapphus får en puts i beige färg och en sockel i oglaserat tegel i en naturligt brun ton. Det andra trapphuset får en fasad i varmvit puts och sockel i ljusgrå granitkeramik. Det tredje och sista trapphuset får en linblomsgrön puts och i stället en sockel i mörkgrönt glaserat tegel. Credentia planerar för en Svanenmärkning och Watt kommer att vara certifierad i Trygg Brf.

bild

bild