CA Fastigheter hyr ut hela Ångpannehuset i Gasverket

Ångpannehuset i Gasverket, Stockholm. Bild: CA Fastigheter

CA Fastigheter AB har tecknat ett hyresavtal med Lådan för hela Ångpannehuset i Gasverket på totalt ca 650 kvm. Lådan beräknas kunna öppna i slutet av 2023 med konceptet modern ölhall med långbord, streetfood lagad från grunden, naturviner och svensk hantverksöl i eget bryggeri.

"Till Ångpannehuset letade vi en aktör som kan komplettera det materbjudande som redan finns i området och med Lådan känner vi att vi hittat rätt. Deras koncept med bryggeriet och inredningen lyfter fram husets unikitet och vänder sig mot en ung, urban och kreativ publik, helt perfekt för Gasverket!" säger Malin Claesson Stenström, regionchef Stockholm på CA Fastigheter.

Lådan drivs av gänget som startade Flippin’ Burgers och satsningen på Lådan i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden blir första steget på Lådans kommande expansion.

"Vi ser verkligen fram emot att etablera oss i gasverksområdet. Arkitekturen är helt fantastisk och vi tror mycket på läget. Skillnaden mot vår befintliga restaurang är att vi även får möjlighet att brygga vår egen öl och därmed göra vår tolkning av en modern bryggpub", säger Jon Widegren.

FAKTA

Gasverket levererade stadsgas till Stockholms gasnät fram till nedläggningen i januari 2011. Nu omvandlas området till en levande del av Norra Djurgårdsstaden och totalt kommer cirka 80 000 kvadratmeter industrihistoria att få nytt liv och sammanhang. De gamla tegelhusen – de flesta ritade av Ferdinand Boberg - fylls med restauranger, kontor, handel och service. De stora gasklockorna omvandlas till hotell och musikscen. I nästa etapp kommer också mer än 200 bostäder att byggas. Gasverket utvecklas av CA Fastigheter i samverkan med Stockholms Stad.

Ångpannehuset är Gasverkets minsta hus och har en fint ornamenterad tegelfasad. Huset som ritades av Ferdinand Boberg stod klart 1893 och ingick i den ursprungliga anläggningen med husnummer 27, under verkets första år fungerade dess