Hemsö hyr ut till Academedia

Foto: Hemsö

Hemsö har tecknat ett 12-årigt hyresavtal med skolkoncernen Academedia för två byggnader på totalt cirka 2 000 kvadratmeter i Uppsala.

I det gamla regementsområdet Polacksbacken utvecklar Hemsö ett modernt gymnasiecampus. Academedias gymnasieskola Drottning Blanka flyttar nu till campuset där NTI Gymnasiet och ProCivitas gymnasium sedan tidigare är etablerade.

Den kulturminnesmärkta fastigheten består av 20 byggnader och en omfattande ombyggnation pågår för närvarande på området.  Inför skolstarten i höst kommer även Uppsala kommuns gymnasieskola Lundellska att flytta till campuset.

− Campus Polacksbacken är en mycket fin och central fastighet. Det känns väldigt bra att Hemsö utvecklar det gamla regementet till ett nytt och modernt gymnasiecampus med plats för totalt cirka 2 500 elever, säger Jonas Jalkander som är projektutvecklare på Hemsö.

Området där fastigheten ligger har en lång historia som går tillbaka till slutet av 1800-talet då det användes av militären. Den nuvarande bebyggelsen uppfördes i början av 1900-talet.