K2A får uppdraget att förvalta 199 studentbostäder i Luleå

Foto: Samantha Gades/Unsplash

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har ingått ett avtal med Akademiska Hus som innebär att K2A kommer ansvara för uthyrning och förvaltning av 199 studentbostäder i Luleå. Avtalet gäller Akademiska Hus fastighet Polstjärnan och löper över tre år med start 1 juni 2023.

Polstjärnan består av 199 lägenheter med plats för 266 studenter och forskare mitt på campusområdet med närhet till universitetets verksamheter, kommunikation och service. K2A har sedan tidigare ett avtal om förvaltning och uthyrning av studentlägenheter som Akademiska Hus äger på Campus Ultuna i Uppsala.

- K2A:s ambition är att vara rikstäckande när det gäller studentbostäder. På så vis kan vi erbjuda de som står i vår bostadskö största möjliga flexibilitet vad gäller studentboenden på olika orter. Genom det här avtalet får vi möjlighet att förmedla studentbostäder i ytterligare en viktig universitetsort, säger Johan Knaust, vd på K2A.

- För att minska den studentbostadsbrist som råder arbetar Akademiska Hus engagerat för att skapa fler bostäder för studenter och forskare på campus runt om i landet. Vi är glada över att utöka samarbetet med K2A, som är en fastighetsförvaltare som delar våra högt ställda kvalitetskrav och ambitioner på hållbarsområdet, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.