Lansa förvärvar fastighet i Göteborg

Lindholmsallen. Bild: Lansa

Lansa Fastigheter förvärvar en fastighet med 138 bostäder på Lindhomen, invid Karlastaden, i Göteborg. Säljare är ByggVesta.

- Detta blir vår första etablering i Göteborg stad. Göteborgsregionen, med ett starkt näringsliv och befolkningsutveckling, vi vill fortsätta växa i. Fastigheten passar bra in i vår fastighetsportfölj, och som långsiktig ägare kommer vi att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över sitt boende, säger Marie Teike, fastighetsutvecklingschef på Lansa.

Affären med ByggVesta omfattar 138 hyreslägenheter på 1-4 rum och kök. Fastigheten stod klar 2012 och ligger på Lindholmen i Göteborg, granne med Karlastaden som är ett av Göteborgs mest expansiva område.

- ByggVesta fortsätter sin spännande resa och vårt ansvarstagande som långsiktig fastighetsägare och stadsutvecklare kvarstår oförändrat. Försäljningen görs för att möjliggöra utvecklingen av hyresrätten som boendeform, städerna där vi finns, våra hus och vårt ägande på ett stabilt och lönsamt sätt även framgent, säger Catarina Fritz, tf VD på ByggVesta.

Lansa Fastigheter har expanderat kraftigt sedan starten 2016. Antal lägenheter i förvaltning och produktion har ökat med 40 % årligen de två senaste åren. Lansa finns nu på 14 orter runt om i landet med totalt närmare 3700 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.

- Vi söker hela tiden efter attraktiva förvärv och projekt i expansiva regionstäder. Kvalitet och hållbarhet står alltid i fokus för oss, och här möter vi ByggVesta med ett utmärkt objekt. Våra fastigheter ska alltid bära vår vision om att vi ska vara det gröna fastighetsbolaget som tillhandahåller trygga hem för stolta hyresgäster, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa.

Tillträde till fastigheten sker den 30 juni i år.